diversen

Gegrilde paprika’s

Ingrediënten
  • Rode paprika
  • Blikje ansjovisfilets
  • Zwarte olijven
  • Geroosterde pijnboompitten
  • Balsamicocrème
  • Versgemalen peper
 
Bereiding

Bekleed een bakblik met aluminiumfolie en leg de paprikahelften hierop met de bolle kant naar boven en gril de paprika’s tot ze zwart geroosterd zijn.
Doe ze in een plastic zak en laat ze daar ongeveer 15 minuten rusten.
Daarna kun je het zwarte velletje er eenvoudig aftrekken.
Vandaag 7 september 2022 heb ik voor het eerst paprika’s geroosterd in de Airfryer. Dat gaat subliem! Airfryer voorverwarmen op 200 graden en de hele paprika’s daarna in het mandje leggen en 10 minuten roosteren tot er lichtbruine plekken op verschijnen.
15 minuten in een plastic zak laten rusten. In kwarten snijden en de zaadjes en de schil verwijderen. Dat gaat op deze manier nog makkelijker!
Leg de paprika’s op een mooie schaal en verdeel er ansjovis, zwarte olijven en pijnboompitten over. Tot slot nog wat balsamico crème en versgemalen peper.

Zie ook de special
print recept nr. 67   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan