Bereiding
Op de website van
Culinette vond ik een blog over het bereiden van kaascrackers in de magnetron. Dat moest en zou ik natuurlijk proberen!
De eerste poging was met rookkaas. Leg twee plakken rookkaas naast elkaar tussen dubbelgevouwen bakpapier in de magnetron. 2 min. op vol vermogen (800W).
Het begint al snel lekker te ruiken en te knetteren. Geen paniek!
Het resultaat staat op bovenstaande foto. Wonderbaarlijk, prima smaak, hoogstens ietwat te donker. Volgende test iets korter 1.40 min. Dat smaakt al beter.
Culinette zegt dat je er ook verse tijmblaadjes op kunt doen. Dat heb ik nog maar even niet gedaan.
Plakken Beemster vloeien erg uit, dat worden net kleine kanten kleedjes! Maar wel prima van smaak.
Nieuwe test: van het laatste restje (beetje ingedroogd bij de korst) van een kilostuk belegen boerenkaas van de markt plakken gesneden met de kaasschaaf. Korst wel eerst verwijderen natuurlijk. Geweldig, mooie, lekkere en knapperige dunne kaaswafeltjes!