diversen

Dressing van het huis

Ingrediënten
  • Grof gemalen zout
  • Peper uit de pepermolen
  • 1 volle eetlepel witte balsamicoazijn
  • 2 tot 3 eetlepels olijfolie
  • Eventueel een klein scheutje citroenolijfolie
  • 1 volle theelepel Maille Dijon mosterd
  • Kneepje honing
 
Bereiding

Maal peper en zout boven een kommetje. Begin altijd eerst met een kleine garde de azijn door zout en peper te kloppen. Hierna de olie, mosterd en eventueel de honing.
Van de Masterchef Australia heb ik geleerd dat je de dressing voortdurend moet proeven tijdens het kloppen..
 
print recept nr. 327   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Deze hoeveelheid is voldoende voor 1 grote schaal salade.
Ik gebruik ook wel eens sherryazijn, frambozen- of appelazijn.