diversen

Stoofpeertjes van oma van Amerongen

Ingrediënten
  • 2 kilo stoofperen
  • 3 eetlepels suiker
  • Kaneel naar smaak (niet te krenterig)
  • Flinke scheut water
  • Bindmiddel (aardappelmeel of maïzena)
 
Bereiding

Peren schillen. Opzetten met een flinke scheut water, suiker en kaneel.
Op het laagste pitje laten stoven tot ze mooi rood zien. Oma dacht dat dat wel een hele ochtend of middag duurde. Ga dus maar uit van een uur of 4!
Niet teveel water bij de peren doen, want dan worden ze papperig/waterig.
Zodra ze rood zijn de peren afgieten. Het vocht opvangen en een beetje binden met bindmiddel. Dit weer over de peren schenken. Dan gaan ze zo mooi glanzen, zei oma! 
print recept nr. 99   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Niet alle peren zijn zogeheten roodkokers. Oma gebruikte altijd Gieser Wildemannen.
Dat is een kleine perensoort. Opa wist nog te vertellen dat zijn vader twee soorten peren in de tuin had vroeger. GW en winterjannen. Maar ja, die zijn wellicht niet te verkrijgen in de Safeway!
Zie: http://davesgarden.com/guides/articles/view/566/#discuss.
Misschien helpt dit artikel bij de aanschaf van stewing pears!