diversen

Spread van cannellinibonen met gegrilde paprika

Ingrediënten
  • 1 blik cannellinibonen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 rode paprika‚Äôs, gegrild
  • Sap van 1 citroen
  • 1 bosui
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • Brood (zuurdesem of rustiek volkoren)
 
Bereiding

Spoel de cannellinibonen af, laat ze goed uitlekken en doe ze met de knoflook, zout en peper in een maatbeker. Voeg de helft van het citroensap en 2 eetlepels olijfolie toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg naar smaak nog citroensap, zout en peper en eventueel een klein scheutje olie toe.

Bestrijk een paar dikke sneden brood met olijfolie en rooster ze in de oven op 180C. Haal ze uit de oven en bestrooi met zout. Smeer een lekkere laag cannellinibonenspread op het brood en beleg met repen gegrilde paprika. Garneer met wat bosui. Strooi er nog wat grof zeezout overheen. 
print recept nr. 349   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Itsnotaboutcooking.nl