dessert

Lange vinger pudding

Ingrediënten
  • 1 liter melk
  • 4 eetlepels custardpoeder
  • 4 afgestreken eetlepels suiker
  • Ongeveer 15 lange vingers
  • Aardbeienjam
 
Bereiding

Lange vingers insmeren met aardbeienjam.
Custardpoeder losroeren met een scheutje van de melk.
Rest van de melk aan de kook brengen, al roerend custardpapje toevoegen en de suiker. Onderin een schaal eerst een laagje custard, daarover een laagje lange vingers, weer custard enz.
Licht bestrooien met suiker en afdekken met plasticfolie ( tegen velvorming!).
Laten afkoelen. 
print recept nr. 98   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

In plaats van lange vingers kun je ook bitterkoekjes gebruiken. 150 gram bitterkoekjes weken in een borrelglas rum (dan natuurlijk de aardbeienjam weglaten).
De bereiding van de gele pudding blijft hetzelfde.