Ingrediënten
- 1 liter melk
-
4 eieren
-
4 eetlepels custardpoeder
-
4 volle eetlepels suiker
Bereiding
Eieren splitsen. Eiwitten stijf kloppen met 1 eetlepel suiker.
Dooiers kloppen met 4 eetlepels custardpoeder en de rest van de suiker. Aanmengen met een deel van de melk.
Rest van de melk aan de kook brengen, vuur laag zetten en 4 eetlepels stijfgeklopt eiwit in de hete melk scheppen. Melk gaat koken en de eiwitten komen vanzelf bovendrijven. Keer ze met een lepel om. Verwerk zo al het eiwit.
Laat de eiwitbollen uitlekken in een vergiet op een diep bord, zodat je de uitgelekte melk kunt opvangen. Doe dit bij de rest van de melk in de pan.
Nu de pudding koken. Roer de dooiermassa van het vuur af door de hete melk.
Terugzetten op het vuur Even prut laten zeggen, dan is de puddingmassa ok.
Onderin een (glazen) schaal alle eiwitbollen leggen. De gele pudding erover gieten. Afdekken met plasticfolie. Laten opstijven. Koud het lekkerst.