dessert

Limoncello tiramisu

Ingrediënten
  • 24 lange vingers
  • 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 deciliter limoncello
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels suiker
 
Bereiding

Breng 4 eetlepels water aan de kook met 2 eetlepels suiker. Roeren tot de suiker is opgelost. Laten afkoelen. Limoncello toevoegen.
In een rechthoekige of vierkante schaal 12 lange vingers met de gesuikerde kant naar beneden op de bodem leggen. Helft van het limoncellomengsel over de lange vingers verdelen.
Slagroom stijfkloppen met de suiker. Yoghurt losroeren en mengen met de slagroom.
Helft van dit mengsel over de lange vingers verdelen.
Herhaal deze handelingen met de rest van de lange vingers, het limoncello- en het slagroom-yoghurt mengsel. 
print recept nr. 103   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept van Claartje uit de wandelclub van mijn zus Annemarie

Serveren met vers fruit naar keuze. Ik gebruik bosbessen en frambozen uit de diepvries van AH.
De tiramisu is het lekkerst als je hem een dag van tevoren maakt.