diversen

Gevulde tomaten

Ingrediënten
  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tartaartje
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel bloem
  • zout
  • olijfolie
 
Bereiding

Verwarm de oven tot 200 graden.
Snijd een kapje van de tomaten. Verwijder met een meloenbolletjeslepel zaadjes en vruchtvlees. Strooi er zout in en zet de tomaten omgekeerd op een stuk keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.Zet ze dan in een ovenschaaltje.
Fruit de gesnipperde ui en knoflook in olijfolie, Voeg tartaar toe. Bak dit mengsel al roerend op laag vuur tot tartaar een beetje verkleurd is.
Van het vuur af 1 eetlepel bloem erdoor roeren, basilicum fijn snijden en toevoegen. Tot slot kaas erdoor roeren. De tomaten met dit mengsel vullen. Kapjes er op zetten en in de voorverwarmde oven zetten gedurende 10 tot 15 minuten. 
print recept nr. 72   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Bron: www.brutsellog.nl