hartig gebak

Quiche met geitenkaas

Ingrediënten
  • 25 gram rozijnen
  • 6 gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
  • 3 eetlepels cognac
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 rode uien, in ringen
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel suiker
  • zout en peper
  • 50 gram magere rookspekjes
  • rolletje geitenkaas, in plakjes van 3 mm
  • 200 ml creme fraiche
  • 3 eieren
 
Bereiding

Wel de rozijnen en de abrikozen een nacht van tevoren in 3 eetlepels cognac.
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een springvorm van 24cm met bladerdeeg. Prik de bodem in. Leg er een stuk bakpapier in gevuld met bonen en bak de bodem blind gedurende 12 tot 15 minuten.
Snijd intussen 3 rode uien indunne ringen en bak ze zachtjes in 1 eetlepel roomboter. Schep de laatste 5 minuten het fruit met cognac erdoor en laat dit nog even meestoven. Voeg naar smaak zout, peper en 1 eetlepel suiker toe en laat dit licht karameliseren.
Neem de hulpvulling uit de springvorm. Verdeel de uien en eventueel spekblokjes over de bodem. Dek af met plakjes geitenkaas.
Klop 200 ml creme fraiche los met 3 eieren. Schenk het mengsel over de taart. Temper de oven naar 180 graden en bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten.

 
print recept nr. 71   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept gevonden in Delicious in de culi column van Betty Koster.