Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg van Tante Fanny
-
2 eetlepels creme fraiche
-
1 peer, in dunne plakjes gesneden
-
Handje walnoten, fijngehakt
-
80 gram gorgonzola
-
Halve rode ui, in ringen
-
Tijm
-
Zout en peper
-
Olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Rol het bladerdeeg met papier uit op een bakplaat. Vouw 1cm van de rand om naar binnen. Prik het midden gaatjes met een vork. Kwast het randje in met melk of losgeklopt ei.
Bak de bodem 10 minuten voor. Haal de bakplaat uit de oven. Roer de creme fraiche los en strijk dit over de taart (niet op de rand!).
Verdeel de peer, ui, tijm, en gorgonzola over het deeg. Nog wat versgemalen peper en een scheutje olijfolie erover. Bak de taart in ongeveer 20 minuten tot hij gaar is en lichtbruin van kleur.
Voor het opdienen de nootjes erover strooien.