hartig gebak

Pizza van Gerda

Ingrediënten
  • 140 gram pizzabloem (AH)
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1/2 theelepel suiker
  • Snufje zout
  • Handwarm water (ongeveer 50ml)
  • Scheutje olijfolie
  • Gepureerde tomaten (passata) Heinz tomato frito
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 1 of 2 fijngehakte tenen knoflook
  • Zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • Vers gemalen peper
  • Oregano
  • Geraspte kaas (gratin mix met mozzarella van de Lidl)
  • Handjevol gerspte belegen kaas
 
Bereiding

Maak in de keukenmachine een deeg van de bloem, gist, suiker, zout, olijfolie en zoveel handwarm water tot zich een mooie soepele deegbal vormt (pizzadeeg moet voelen als een vrouwenbil…) Hoeveelheid water is moeilijk aan te geven. Dit hangt af van de soort en het merk bloem. Niet teveel tegelijk bij het deeg gieten. Kneed het deeg nog even flink door met de hand.
Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur ongeveer 2 uur rijzen. Verwarm de oven voor gedurende 30 minuten op de pizzastand 275 graden met de pizzasteen erin. Rol het deeg uit tot een ronde zeer dunne deeglap van ongeveer 33 centimeter doorsnede. Dit is de maat van mijn pizzasteen.
Verdeel een paar lepels gepureerde tomaten over de deegbodem. Vervolgens uien, knoflook, in dunne reepjes gesneden ansjovis, zwarte olijven, oregano en peper.
Tot slot een paar kleine bolletjes mozzarella en een handje niet te oude geraspte kaas. Ongeveer 9 minuten bakken op de pizzasteen (werkt subliem).
 
print recept nr. 56   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar