hartig gebak

Pizza van Gerda

Ingrediënten
  • 130 gram pizzabloem (AH)
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1/2 theelepel suiker
  • snufje zout
  • handwarm water (ongeveer 50ml)
  • scheutje olijfolie
  • gepureerde tomaten (passata)
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 1 of 2 fijngehakte tenen knoflook
  • zwarte olijven
  • in ringen gesneden ui
  • vers gemalen peper
  • oregano
  • geraspte kaas
 
Bereiding

Maak een deeg van de bloem, gist, suiker en olijfolie. Voeg zoveel handwarm water toe tot zich een soepel deeg vormt. Ik gebruik hiervoor mijn inmiddels 25 jaar oude Braun keukenmachine met een grote stevige deeghaak. De hoeveelheid water is moeilijk aan te geven. Dit hangt af van de soort en het merk bloem. Niet teveel tegelijk dus bij het deeg gieten.
Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur ongeveer 2 uur rijzen. Rol het uit tot een ronde zeer dunne deeglap van ongeveer 33 centimeter doorsnede. Dit is de maat van mijn pizzasteen.
Zet de oven op de hoogste stand (bij mij is dat 275 graden hetelucht) en leg er een pizzasteen in.
Verdeel een paar lepels gepureerde tomaten over de deegbodem. Vervolgens uien, knoflook, in dunne reepjes gesneden ansjovis, zwarte olijven, oregano en peper.
Tot slot (niet te oude) geraspte kaas.
Ongeveer 7 minuten bakken op de pizzasteen (werkt subliem).
 
print recept nr. 56   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar