hartig gebak

Pizza quattro formaggi

Ingrediënten
  • 130 gram pizzabloem
  • 1 zakje droge gist
  • Half theelepeltje suiker
  • Snufje zout
  • Handwarm water (ongeveer 50ml)
  • Scheut olijfolie
  • Knoflookolie
  • 75 gram geraspte provolone
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • Halve bol buffelmozzarella
  • 75 gram gorgonzola
 
Bereiding

Maak een deeg van de bloem, gist, suiker en olijfolie. Voeg zoveel handwarm water toe tot zich een soepel deeg vormt. De hoeveelheid water is moeilijk aan te geven. Dit hangt af van de soort en het merk bloem. Niet teveel tegelijk dus bij het deeg gieten.
Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur ongeveer 1 tot 2 uur rijzen. Rol het uit tot een ronde zeer dunne deeglap van ongeveer 33 centimeter doorsnede. Dit is de maat van mijn pizzasteen.
Zet de oven op de hoogste stand (bij mij is dat pizzastand 275 graden) en leg er een pizzasteen in. Minimaal 30 minuten.
Bestrijk de deegbodem met een paar lepels knoflookolie. Verdeel er vervolgens de provolone, parmezaanse kaas, buffelmozzarella en gorgonzola over.
Ongeveer 7 minuten bakken op de pizzasteen (werkt subliem).
 
print recept nr. 196   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan