hoofdgerecht

Gratin d’endives au thon

Ingrediënten
  • 500 gram witlof
  • 1 blikje tonijn
  • 200 ml creme fraiche
  • 2 eieren
  • Zout en peper
  • 50 gram geraspte kaas
 
Bereiding

Halveer de struikjes witlof in de lengte. Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten. Laat ze heel goed uitlekken.
Beboter een ovenschaal en verdeel de struikjes over de schaal en vervolgens komt hier de inhoud van het blikje (uitgelekte) tonijn over heen.
Klop de creme fraiche, de eieren en zout en peper met een garde goed door elkaar.
Schenk dit over de tonijn. Zet de schaal in de voorverwarmde oven op 180 graden gedurende ongeveer 25 minuten.
Strooi er dan de geraspte kaas over en zet de schaal terug in de oven tot er een mooi bruin korstje op komt.  
print recept nr. 50   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Franse kooksite Marmiton.org