hoofdgerecht

Gratin de macaronis olives et champignons

Ingrediënten
  • 500 gram macaroni
  • 250 gram champignons
  • Peper en zout
  • Boter
  • 100 gram groene olijven, gehalveerd
  • 250 gram crème fraîche
  • 250 gram hamreepjes
  • 10 cl rode port
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 citroen
 
Bereiding

Champignons in plakjes snijden. In een koekenpan 1 eetlepel boter smelten en hierin de champignons op niet te laag vuur bakken met zout en peper en het sap van een halve citroen. Ondertussen de macaroni koken (al dente) volgens voorschrift op de verpakking en afgieten. Champignons uit de pan scheppen en vervolgens in dezelfde pan de port, crème fraîche en nog wat versgemalen peper aan de kook brengen.
In een grote kom de macaroni, champignons, olijven, hamreepjes en het portmengsel met het grootste deel van de geraspte kaas goed door elkaar roeren.
Schep dit mengsel over in een ovenschotel. Leg er een paar klontjes boter op en de rest van de geraspte kaas.
20 tot 30 minuten bakken in voorverwarmde oven op 200 graden. Eventueel nog even onder de grill.

 
print recept nr. 322   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Oorspronkelijke recept (rond 1975) komt van de franse zender TV5. De franse chef Michel Oliver presenteerde daar wekelijks zijn kookprogramma La Verité est Au Fond de la Marmite samen met zijn klungelige hulpje Maurice Favières. Ik was er een enorme fan van!