hoofdgerecht

Hachis Parmentier

Ingrediënten
  • 750 gram aardappelen
  • 3 eetlepels boter
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 uitgeperste knoflookteen
  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 laurierblad
  • 2 theelepel gedroogde tijm
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 1 1/4 dl melk
  • wat versgeraspte noodmuskaat
  • 3 eetlepels gedroogde peterselie
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
 
Bereiding

Aardappels schillen, doormidden snijden en gaar koken. In een koekepan, in 1 eetlepel boter de gesnipperde ui zacht en glazig fruiten. Gehakt er bij doen en kruimelig bakken. Knoflookpulp, zout en peper naar smaak toevoegen, plus thijm, laurierblad en tomatenpuree en op een lagg pitje 20 minuten zachtjes laten doorpruttelen. Daarna laurierblad verwijderen. Giet de aardappels af en maak er met 1 eetlepel boter, melk, peper, zout, nootmuskaat en de helft van de peterselie een stevige aardappelpuree van. Meng de rest van de peterselie door het gehakt. Zet de grill aan. Nu onder in een lage vuurvaste schotel het gehakt leggen en daar bovenop de aardappelpuree aanbrengen in een van boven, glad afgewerkte laag. Strooi de kaas er overheen. Leg er wat flinters boter op en zet onder de grill tot er een lichtbruin korstje op zit. 
print recept nr. 4   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan