hoofdgerecht

Hachis Parmentier

Ingrediënten
  • 750 gram aardappelen
  • 3 eetlepels boter
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 uitgeperste knoflookteen
  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 laurierblad
  • 2 theelepel gedroogde tijm
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 125 ml melk
  • wat versgeraspte noodmuskaat
  • 3 eetlepels gedroogde peterselie
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
 
Bereiding

Aardappels schillen, doormidden snijden en gaar koken. In een koekepan, in 1 eetlepel boter de gesnipperde ui zacht en glazig fruiten. Gehakt er bij doen en kruimelig bakken. Knoflookpulp, zout en peper naar smaak toevoegen, plus tijm, laurierblad en tomatenpuree en op een laag pitje 20 minuten zachtjes laten doorpruttelen. Daarna laurierblad verwijderen. Giet de aardappels af en maak er met 1 eetlepel boter, melk, peper, zout, nootmuskaat en de helft van de peterselie een stevige aardappelpuree van. Meng de rest van de peterselie door het gehakt. Zet de grill aan. In een lage ovenschaal het gehakt verdelen en daar de aardappelpuree over uitstrijken. Strooi er de kaas over en leg er wat flinters boter op en zet onder de grill tot er een mooi lichtbruin korstje op zit. 
print recept nr. 4   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan