hoofdgerecht

Hachee

Ingrediënten
  • 500 gram runderlapjes met een vetrandje
  • 2 uien
  • 75 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1/2 liter bouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • Peperkorrels, gekneusd
  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepel suiker
  • Ongeveer 2 eetlepels (kruiden)azijn
 
Bereiding

Snijd het vlees in grote dobbelstenen. Smelt de boter, voeg het vlees toe en bak dit even snel aan tot het aan alle kanten mooi bruin ziet. Draai het vuur lager en voeg de in grove snippers gesneden uien toe. Laat die meefruiten, maar vooral niet hard bakken. Ze moeten goudgeel, glazig en zacht worden.
Stuif de bloem erover, goed doorroeren en even mee laten fruiten. Dan de kruiderij er bij en een klein snufje zout.
Voeg dan de even voorverwarmde bouillon toe en de suiker en azijn.
Deksel op de pan en alles met elkaar 1.5 tot 2 uur zeer zacht laten sudderen.
Hierbij horen rode kool met appeltjes en gekookte aardappels.
 
print recept nr. 315   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Originele recept van Wina Born uit de jaren 1970/1975