Ingrediënten
- 2 tartaartjes van 100 gram
-
Peper
-
Nootmuskaat
-
Paprika poeder
-
Kerrie
-
Zout
-
Paneermeel
-
4 hamburger broodjes
-
4 dunne plakken tomaat
-
8 plakken ontbijtspek
-
4 plakken cheddar kaas
-
IJsbergsla
-
Mayonaise (homemade)
-
Tomatenketchup
Bereiding
Snijd mooie dunne plakken van de tomaat en laat die op keukenpapier een paar uur uitlekken.
Bak het ontbijtspek krokant tussen 2 vellen keukenpapier op een bord in de magnetron gedurende 3 minuten op de hoogste stand (bij ons is dat 1000W) of gewoon in de koekenpan.
Meng en kneed de tartaar met de kruiden, zout en paneermeel. Maak hiervan vier dunne hamburgers. Gril de hamburgers op de contactgril (maximaal 2 minuten op de maximum stand; draai ze na een minuut 90°).
Rooster tijdens het grillen de doorgesneden broodjes (in onze Cuisinart rooster is dat op stand 3) en besmeer deze aan een kant met mayonaise en de andere kant met tomatenketchup.
Beleg de onderste helft met ijsbergsla, ontbijtspek, hamburger, cheddar en tomaat en doe de bovenste helft er op.