hartig gebak

Griekse fetataart

Ingrediënten
  • 250 gr feta
  • 100 gr geraspte pittige kaas
  • 100 gr roomboter
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 3-4 el amandelmeel
  • 2 el grof gemalen lijnzaad
  • 1/2 tl (wijnsteen) bakpoeder
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de feta in hele kleine stukjes. Smelt de boter in een steelpan. Niet bruin laten worden.
Klop de eieren met een vork los. Roer eerst de gesmolten boter en dan de yoghurt erdoor. Voeg feta en geraspte kaas toe en roer goed door. Voeg dan amandelmeel, lijnzaad en bakpoeder toe en roer nogmaals goed door.
Schep het mengsel in een ingevette bakvorm met een doorsnede van 23 cm. Strijk het mengsel glad. Bak de feta taart in 25-30 minuten goudbruin.
Meng ondertussen voor de salade de komkommer, tomaatjes en olijven en bestrooi met zout en peper. Sprenkel er naar smaak olijfolie over.
De fetataart is vrij machtig. Mocht er wat overblijven, dan kun je dit (afgekoeld) in blokjes snijden. (leg er een olijf op en zet deze vast met een prikker).
 
print recept nr. 394   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Con-serveert.nl