hartig gebak

Gougère of Bourgondische kaastaart

Ingrediënten
  • 250 ml melk
  • 60 gram gezouten roomboter, in kleine blokjes
  • 1 theelepel zout
  • Nootmuskaat
  • Vers gemalen peper
  • 120 gram bloem
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 fijngehakte teen knoflook
  • 30 gram harde geitenkaas
 
Bereiding

Maak een soezendeeg. Breng de melk aan de kook met de boter, nootmuskaat, zout en peper.
Voeg in een keer alle bloem toe. Roer met een houten lepel tot het deeg als een bal loslaat van de pan. Haal de pan van het vuur en voeg de eieren een voor een toe. Stevig roeren en het volgende ei pas toevoegen als het vorige helemaal is opgenomen! Vervolgens de geraspte kaas erdoor en de knoflook.
Verdeel het deeg met behulp van een ijsbolletjes tang over een vel bakpapier. Maak een mooie cirkel en verdeel de stukjes geitenkaas over het deeg.
45 minuten in de heteluchtoven op 180 graden.
 
print recept nr. 192   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Ik heb mijn pizzasteen gebruikt. Resultaat was super!