salades

Geitenkaas en peersalade

Ingrediënten
  • 2 rolletjes zachte geitenkaas, gehalveerd
  • Gemengde slablaadjes
  • 1 peer, in dunne plakjes gesneden
  • 100 gram dunne reepjes rookspek
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Handjevol zoete rivolo tomaatjes, gehalveerd
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • Handjevol licht geroosterde pijnboompitten
 
Bereiding

Bak de spekreepjes langzaam uit tot ze lichtbruin zien. Voeg de gehakte knoflook toe en laat dit samen even smoren. Zorg er voor dat de knoflook niet bruin wordt, want dan smaakt die bitter.
Verdeel de slablaadjes over een platte schotel. Vervolgens een laagje peer, tomaatjes, spekjes. Tot slot de pijnboompitten en de geitenkaas. Klop een dressing van sherryazijn, zout, peper en olijfolie en schenk die over de salade.
 
print recept nr. 39   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan