salades

Witlofsalade met mango en kip

Ingrediënten
  • 2 struikjes witlof
  • Citroensap
  • Handjevol gedroogde cranberries
  • 1 kipfilet
  • Boter
  • Zout en peper
  • Knoflookpoeder
  • Gerookte paprikapoeder
  • 1 mango, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 platte perzik, in dunne plakjes
  • Handjevol blauwe bessen
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel citroenolijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 koffielepel mayonaise
  • Eventueel een klein scheutje ahornsiroop
  • Verse basilicum
 
Bereiding

Snijd de witlof in grove repen en laat ze tot gebruik in water met een scheut citroensap staan. Wel de cranberries ongeveer 10 minuten in heet water en laat ze daarna goed uitlekken.
Kruid de kipfilet met zout, peper, knoflookpoeder en gerookte paprikapoeder en bak deze in een klontje boter vervolgens mooi bruin en gaar. Laat de kip afkoelen en snijd deze dan in kleine stukjes of dunne plakjes.
Verdeel de witlof over een platte schotel en voeg vervolgens het fruit en de kip toe.
Klop een dressing van olie, azijn, zout, peper, mosterd en mayonaise en eventueel een beetje ahornsiroop.
Druppel de dressing over de salade en leg er een paar blaadjes verse basilicum op.
 
print recept nr. 372   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan