salades

Witlofsalade met granaatappelpitten en honingcrème

Ingrediënten
  • 5 stronkjes witlof
  • 1 rode appel (onbehandeld)
  • 1 citroen
  • 1/2 granaatappel
  • Voor de honingcrème:
  • 6 eetlepels kokosroom
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 1/4 theelepel honing
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/8 theelepel knoflookpoeder
 
Bereiding

Was de appel, dep droog en snijd hem ongeschild in dunne plakjes.
Snijd het witlof in de lengte in dunne reepjes. De harde binnenkant laat je weg.
Sprenkel het citroensap op de appel en de witlof.
Maak de honingcrème: combineer alle ingrediënten en meng ze goed door elkaar.
Schik de witlofreepjes mooi in een schaal,en leg daar de appelplakjes bovenop.
Lepel de honingcrème erover en verdeel daar de granaatappelpitjes over.
 
print recept nr. 328   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan