salades

Wilde perziksalade met avocado en geitenkaas

Ingrediënten
  • Tomaatjes, zelf gedroogd in de oven
  • ½ komkommer
  • 2 a 3 wilde perziken
  • 60 tot 80 gr sla
  • 1 avocado
  • 2 a 3 eetlepels balsamico creme
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • Geitenkaas (eventueel)
  • Zout en peper
 
Bereiding

Snijd de wilde perziken doormidden en verwijder de pit. Snijd de rest van het vruchtvlees een aantal keer doormidden. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de stukken perzik 3 tot 5 min tot er mooie grillstrepen ontstaan. Snijd de komkommer door de lengte doormidden en verwijder van het waterige gedeelte met een lepeltje en snijd de rest in plakjes.
Snijd ook de avocado doormidden en verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de sla met de komkommer, gedroogde tomaatjes, avocado en geroosterde perzik. Bestrooi met pijnboompitten en garneer de salade met balsamico creme.
Wij hebben er wat geitenkaas bij gegeten en dat was een goed idee. 
print recept nr. 228   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan