zoet gebak

Schoenlapperstaart

Ingrediënten
  • Boter om in te vetten
  • 1 rol beschuit (11 stuks)
  • 5 eieren
  • 75 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram boter, op kamertemperatuur
  • 2 potten appelcompote (samen 3/4 liter)
  • 100 gram rozijnen
  • 1 mespuntje zout
  • Poedersuiker
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bodem van een springvorm (24 cm, 20/22 cm kan ook) met bakpapier en beboter daarna zowel het bakpapier als de zijkanten royaal met boter.
Verkruimel de beschuiten tot fijn. Je kunt hier ook de keukenmachine voor gebruiken. Bestrooi de bodem en zijkanten van de springvorm met wat beschuitkruimels. De rest bewaar je.
Splits de eieren. Roer de eierdooiers met suiker en kaneel tot een glad geheel.
Meng de zachte boter met de rest van de beschuitkruimels, appelcompote, rozijnen, zout en de eidooiers.
Klop de eiwitten stijf en spatel dit rustig door het mengsel. Niet teveel roeren!
Doe alles in de springvorm en bak de taart in 1 uur gaar en bruin. Je kunt de taart na 30/40 minuten altijd even afdekken met een velletje aluminiumfolie als de bovenkant te donker dreigt te worden.
Laat de taart gedeeltelijk afkoelen in de vorm voordat je de rand eraf haalt. Wellicht moet je de zijkant even lossnijden met een scherp mes.
Als de taart geheel volledig is afgekoeld, verwijder je ook de bodem. Serveer de taart op een mooi bord of taartplateau en garneer royaal met poedersuiker.
 
print recept nr. 365   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Gevonden bij Francescakookt.nl