zoet gebak

Schwarzwalder kirschtorte

Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 150 gram suiker
  • 20 gram citroenrasp
  • 150 gram bloem
  • 1.5 eetlepel cacao
  • 0.5 liter slagroom
  • 100 gram suiker
  • kirsch
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 pot kersen zonder pit
  • kersenjam
 
Bereiding

Vet een springvorm met een doorsnede van 24 cm. in. Doe de eieren, suiker en citroenrasp in een kom. Au bain marie kloppen met de mixer gedurende ongeveer 10 minuten. Zet de kom in een bak koud water en klop met de mixer net zo lang tot er kringen zichtbaar worden. Spatel er voorzichtig de gezeefde bloem en cacao door. Doe het beslag in de vorm en bak de taart ongeveer 45 minuten op 175 graden (vooral geen hetelucht gebruiken!). Gebak uit de vorm halen en laten afkoelen. In drie plakken snijden. Op de onderste plak een laag slagroom (die opgeklopt is met 100 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker) strijken. Leg hier uitgelekte kersen op. Sprenkel kirsch op de tweede plak en leg deze op de eerste. Strijk hierop een laag kersenjam en daarop een laag slagroom. Leg hierop weer een laag kersen en tot slot de derde plak. Weer besprenkelen met kirsch en strijk de boven en zijkant af met slagroom. Eventueel garneren met kersen en chocoladevlokken. 
print recept nr. 17   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Normaal biscuitbeslag vraagt een baktijd van ongeveer 30 minuten. Dit beslag 45 minuten vanwege het vetgehalte van de cacao.
Maak de taart een paar dagen van tevoren. Dan zijn alle smaken (kirsch) goed in de cake doorgetrokken! Hij wordt alleen maar lekkerder.