dessert

Charlotte russe

Ingrediënten
  • 100 gram lange vingers (15 stuks)
  • 1/2 liter melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1.5 zakje gelatineblaadjes (15 gram)
  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 25 gram gekonfijte sinaasappelschil
  • 25 gram rozijnen
  • 50 gram bigarreaux
  • 1/2 dl marasquin likeur
  • 1/4 liter slagroom
 
Bereiding

Een vorm met rechte wanden (bijvoorbeeld een soufflé vorm) met een inhoud van 1.25 liter met boter of olie bestrijken. De biscuits recht bijsnijden en met de bolle kant tegen de wand van de vorm aanzetten. Eventueel met een tipje jam vastplakken.
De melk met de vanillesuiker aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten trekken. De gelatineblaadjes in ruim koud water 5 minuten weken.
De eieren splitsen en de dooiers met de suiker licht geel en dik kloppen.
De hete melk er bij kloppen, weer in de pan schenken en tegen de kook aan verwarmen en wat laten binden. Gelatineblaadjes uitknijpen en van het vuur af bij de hete vla roeren.
Als de vla een beetje dik begint te worden de kleingesneden bigarreaux, rozijnen en sinaasappelschil en de marasquin erbij roeren.
Slagroom stijfkloppen evenals de eiwitten. Vervolgens de vla luchtig omscheppen met eiwitten en slagroom. Het mengsel in de vorm scheppen en minstens 2 uur in de koelkast zetten. De biscuits bijsnijden en de pudding keren.
Eventueel een lint erom strikken en de bovenkant garneren met slagroom.
 
print recept nr. 357   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Bereiding duurt minstens 3 uur plus nog 2 uur in de koelkast!