Ingrediënten
- 100 gram pure chocolade
-
150 ml vocht van 1 pot uitgelekte kikkererwten
-
3 eetlepels suiker
-
2 theelepels citroensap
-
frambozen
Bereiding
Breek de chocolade in kleine stukken en laat au bain-marie smelten. Laat de chocolade tot kamertemperatuur afkoelen. Neem een metalen beslagkom en maak die vetvrij met een stukje keukenpapier en citroensap.
Klop ondertussen met een handmixer het kikkererwtenvocht en het citroensap op tot schuimpieken. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg na 4 minuten geleidelijk aan de suiker toe en mix verder tot je een stevig geheel hebt.
Schep de opgeklopte aquafaba met een paar lepels tegelijk voorzichtig door de gesmolten chocolade. Roer niet te lang, anders verdwijnt de lucht eruit.
Verdeel de chocolademousse over potjes en zet ze minstens een uur, maar liever nog een nacht, in de koelkast.
Werk eventueel af met frambozen of reepjes amarenekers.