dessert

Chocolademoussetaart met mokka-mascarpone

Ingrediënten
  • 500 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels golden syrup of keukenstroop
  • 125 gram ongezouten boter
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • gesmolten chocolade voor versiering
  • eventueel chocoladesorbetijs
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 200gram mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een ronde springvorm van 20cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Smelt de chocolade, stroop en boter au bain marie. Laat het iets afkoelen.
Klop de eieren en suiker met de mixer op de hoogste stand gedurende 10 minuten tot een heel licht endik mengsel.
Spatel de bloem erdoor en vervolgens het chocolademengsel. Schep het beslag in de vorm en bak de taart 12 minuten. Neem uit de oven en snijd met een mes langs de rand van de taart.
Verwijder de springvormrand en laat de taart 1 uur afkoelen in de koelkast (deze stap is belangrijk, hierdoor krijgt de kern een moussestructuur).
Los voor de mokka-mascarpone de oploskoffie op in 1 eetlepel kokendheet water en laat afkoelen. Klop in een kom de mascarpone los met het koffiemengsel en de poedersuiker.
Neem voor de versiering een paar stevige blaadjes van een struik, spoel ze goed, droog ze af en bestrijk ze met gesmolten chocolade.
Laat afkoelen en trek de blaadjes dan voorzichtig los.
Serveer de taart in puntjes met mokka-mascarponeroom en de chocoladeblaadjes. Eventueel nog een bolletje chocolade(sorbet)ijs. 
print recept nr. 73   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept komt uit Delicious mei 2009