hoofdgerecht

Frittata met champignons en spek (1)

Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • half bakje champignons
  • 1 theelepel tijm
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • handvol verse basilicum en peterselie
  • peper en zout
  • geraspte belegen kaas
 
Bereiding

Bak de plakjes ontbijtspek tot het vet er een beetje uit is. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd ze grote stukken.
Fruit de sjalotjes met de knoflook in de pan van de spekjes. Eventueel een scheutje olijfolie toevoegen. Bak de champignons in een droge pan tot al het vocht is verdampt en de champignons een beetje bruin zijn geworden. Voeg spekjes, champignons en tijm bij elkaar.
Meng ondertussen de eieren met de basilicum, peterselie en peper en zout. Kluts dit goed door elkaar. Verdeel het champignonmengsel goed over de pan en zorg dat de pan voldoende vet is, voordat je de eieren erin doet. Voeg de eieren toe en een beetje geraspte belegen kaas en laat de frittata op heel laag vuur met deksel in ongeveer 30 minuten gaar worden.

 
print recept nr. 355   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan