hoofdgerecht

Frittata met spek en champignons

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 2 rode uien, in halve ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • Stukje rookspek, in kleine reepjes gesneden
  • 1 eetlepel tijm
  • Klein beetje oregano
  • 50g Parmigiano Reggiano
  • Zeezout
  • Vers gemalen peper
  • Boter
 
Bereiding

Smelt een klontje boter in een koekenpan. Bak eerst de spekreepjes een beetje bruin op niet te hoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe. Bak de champignons apart in een klein beetje boter. Wacht tot al het vocht is verdampt. Doe de champignons bij het spek en uienmengsel. Tijm, oregano, zout en peper toevoegen.
Klop 4 eieren los met 50 gram geraspte kaas en een snuf zout. Verdeel dit over spek, uien en champignons. Leg een deksel op de pan. Bak de frittata op heel laag vuur gedurende 30 minuten.
 
print recept nr. 257   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan