salades

Griekse kipsalade

Ingrediënten
  • gemengde slablaadjes
  • kipfilet, gebakken en in reepjes gesneden
  • 2 tomaten, in partjes
  • 1/2 komkommer, in plakjes
  • 1 sinaasappel, geschild en in partjes gesneden
  • blokjes fetakaas
  • handjevol cashewnoten
  • 8 plakjes ontbijtspek, gebakken en verkruimeld
  • Dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn, wit
  • zout, peper, oregano
  • 1 theelepel mosterd
  • eventueel een beetje honing
 
Bereiding

Bak de kip mooi bruin, strooi er wat zout en peper over en snijd de kip in dunne reepjes. Klop een dressing van de azijn, olijfolie, mosterd en kruiden.
Verdeel de slablaadjes over een platte schotel en lepel hier een beetje dressing over.
Voeg de rest van de ingrediƫnten toe tot een kleurrijk, smaakvol geheel en verdeel het restant van de dressing over de salade.
 
print recept nr. 33   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan