salades

Groene aspergesalade met citroen-tijmdressing

Ingrediënten
  • 300 gram groene aspergetips
  • 4 eieren, zacht gekookt
  • 40 g ongezouten pistachenoten, licht geroosterd
  • gemengde slablaadjes
  • 75 g pecorino, in dunne plakjes geschaafd
  • Dressing:
  • tijmblaadjes, vers of gedroogd
  • 75 ml yoghurt
  • 1┬Ż eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel lemon curd
  • 50 ml zonnebloemolie
 
Bereiding

Doe voor de dressing alles in de blender en laat de motor 2 min. draaien tot een mooi gebonden geheel en breng op smaak met zout en peper.
Kook de asperges in ruim kokend water met zout in 3-4 minuten net beetgaar. Giet de asperges af, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
Kook de eieren in ongeveer 5 minuten, zodat ze nog een beetje een zachte dooier hebben. Laat de eieren onder koud water schrikken, pel ze en halveer ze.
Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan goudbruin, schud ze tijdens het roosteren regelmatig om.
Verdeel de slablaadjes over een platte schotel en maak een mooie salade met de overige ingredi├źnten. Druppel de dressing erover.
 
print recept nr. 295   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan