Ingrediënten
- 6 eieren
-
125 ml crème fraîche
-
Halve courgette
-
Half bakje kastanjechampignons, schoongeboend
-
60 gram groene olijven
-
1 kleine rode ui
-
1 teentje knoflook
-
Klein bosje peterselie of basilicum
-
3 volle theelepels groene pesto (van goede kwaliteit!)
-
Handje geraspte belegen kaas
-
5 cherrytomaatjes
Bereiding
Breek de eieren in een grote kom en kluts ze samen met de crème fraîche en de pesto door elkaar. Snijd de olijven in plakjes, hak de peterselie (of basilicum) en voeg toe. Doe dan de kaas erbij, wat versgemalen zout en peper en meng alles door elkaar.
Snijd de ui in halve ringen, de champignons in plakjes en de courgette in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de groenten op hoog vuur totdat ze iets zachter zijn geworden en een beetje bruin. Voeg halverwege het bakken een uitgeperst teentje knoflook toe.
Haal de pan van het vuur en breng de groente op smaak met wat peper. Doe nu alle groente bij het eiermengsel in de kom en meng goed.
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Draai de pan een beetje heen en weer zodat de olie zich goed over de bodem verspreidt.
Giet dan het groente-ei-mengsel in de pan, zet het vuur heel laag. Snijd de cherrytomaatjes door midden en leg ze met de snijkant naar boven op de frittata.
Plaats een grote deksel op de koekenpan. Laat de frittata langzaam gaar worden, dat duurt ongeveer 30 minuten. De Italiaanse fritatta is gaar wanneer de bovenkant helemaal gestold is.