hoofdgerecht

Frittata met rode ui

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 4 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 50g Parmigiano Reggiano
  • Zeezout
  • Vers gemalen peper
  • Boter
 
Bereiding

Verwijder de schil van de rode uien en snij de uien in halve ringen. Schil de knoflook en snij deze in kleine stukjes. Schaaf tot slot de Parmigiano Reggiano.
Smelt de boter in een koekenpan en als de boter heet is doe je de ui in de pan samen met de knoflook en de oregano. Bak de de uien langzaam gaar, dit duurt ongeveer 10 minuten. Doe wat zeezout bij de ui om deze wat hoger op smaak te brengen.
Terwijl de uien op het vuur staan maak je het eiermengsel voor de fritatta. Kluts de eieren in een schaaltje en voeg daarna de Parmigiano Reggiano toe. Maal er een beetje zeezout en peper over en roer de inhoud van het schaaltje goed door zodat de kaas gelijkmatig is verdeeld.
Als de uien 10 minuten op het vuur staan, doe je het eiermengsel in de koekenpan.
Leg een deksel op de pan en bak de frittata afgedekt op een heel laag pitje in ongeveer 30 minuten gaar.

 
print recept nr. 253   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Inductiestand 2 levert een perfecte frittata op.