hoofdgerecht

Frittata met rode puntpaprika

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 rode puntpaprika’s, in halve ringen
  • Handjevol cherrytomaatjes, in kleine stukjes
  • 100 gram chorizo, in plakjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel oregano
  • Peper en zout
 
Bereiding

Fruit de ui samen met de knoflook in een beetje boter of olie in een koekenpan en voeg de chorizo, paprika’s en tomaatjes toe en bak die een paar minuten mee.
Klop de eieren los in een kom en voeg daar de oregano, kaas, peper en zout naar smaak aan toe. Schenk het eimengsel over de groenten en laat de frittata in zo’n 30 minuten met een deksel op de pan op heel laag vuur gaar worden.
Alternatief is bakken in de oven op 200 graden in 20 minuten. Je loopt het risico dat de frittata snel te droog wordt.
 
print recept nr. 265   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan