hoofdgerecht

Frittata met chorizo en rode puntpaprika

Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode puntpaprika, in halve ringen
  • Handjevol cherrytomaatjes, in kleine stukjes
  • Groene knoflookolijven, in stukjes gesneden
  • 100 gram chorizo, in blokjes apart gebakken
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout
 
Bereiding

Fruit de ui samen met de knoflook in een beetje boter of olie in een koekenpan en voeg de chorizo, paprika’s en tomaatjes toe en bak die een paar minuten mee.
Klop de eieren los in een kom en voeg daar de oregano, kaas, peper, zout en gerookte paprikapoeder aan toe. Schenk het eimengsel over de groenten en laat de frittata in zo’n 30 minuten met een deksel op de pan op heel laag vuur gaar worden.
Alternatief is bakken in de oven op 200 graden in 20 minuten. Je loopt het risico dat de frittata snel te droog wordt.
 
print recept nr. 265   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan