hartig gebak

Gehakttaart met Danish Blue

Ingrediënten
  • 2 takjes peterselie
  • 1 ui
  • 600 g rundergehakt
  • 1 1/2 eetlepel bouillonpoeder
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel ansjovispasta
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren
  • 50 g gepelde walnoten
  • 50 g Danish Blue
  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 100 g gesneden katenspek
 
Bereiding

Peterselie fijnknippen, ui pellen en raspen. Bij elkaar in een schaal: peterselie, ui, gehakt, bouillonpoeder, peper, ansjovispasta en paneermeel. Eieren er boven breken en goed door elkaar kneden. Walnoten grof hakken. Danish Blue boven een kommetje verkruimelen. Walnoten er door mengen. Bladerdeeg uitspreiden en in 10 minuten laten ontdooien. Bodem van een springvorm 24 cm bekleden met katenspek. Helft van het gehakt er over verdelen. Walnotenmengsel er op scheppen. Bedekken met de rest van het gehakt. Bladerdeeg er op leggen en aandrukken. In oven van 200°C ongeveer 50 minuten bakken. 
print recept nr. 3   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan