hartig gebak

Franse uientaart

Ingrediënten
  • 1 kg uien verschillende soorten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram spekblokjes, gerookt
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • zeezout & versgemalen peper
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels honing vloeibaar
  • 1 pak/rol bladerdeeg
  • 2 volle theelepels Franse mosterd
 
Bereiding

Schil de uien en snijd ze in ringen.
Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de spekblokjes toe. Bak even een minuut of 3 op middenhoog vuur en voeg dan de uienringen toe.
Voeg de tijm toe en royaal zout en peper. Laat de uienringen in 10 minuten rustig mooi goudbruin kleuren. Zet je vuur niet te hoog en roer regelmatig.
Voeg de balsamico azijn en de honing toe en bak alles al roerend nog 3 minuten.
Haal de pan van het vuur en laat het uienmengsel even een kwartier afkoelen. Verwarm in de tussentijd je oven voor op 180 graden.
Bedek de bodem van de taartvorm met bladerdeeg (vlaaivorm van 26 cm). Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Smeer de bodem in met ongeveer 2 volle theelepels franse mosterd.
Schep het uienmengsel op de bodem en strijk het mooi glad. Schuif de taart in de oven en bak hem in ongeveer 30 minuten mooi goudbruin. 
print recept nr. 282   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept van onzefransekeuken.nl