hoofdgerecht

Orzo met gerookte forel en courgette

Ingrediënten
  • 250 gram gerookte forelfilet
  • 180 gram orzo pasta
  • olijfolie
  • 2 courgettes, in kleine blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 120 gram kruidenroomkaas
 
Bereiding

MOET NOG AANGEPAST

Begin met het opzetten van een grote pan met water voor de orzo met een flinke snuf zout. Vervolgens gaan we de forel plukken. Dit plukken is niets anders dan de gerookte forelfilets voorzichtig in stukjes scheuren om zo kleinere stukjes te krijgen en tegelijkertijd op graatjes te controleren.

Ontdoe de ui en knoflook van zijn schil. Snipper de ui en pers de knoflook. De courgette kun je in kleine blokjes snijden. Ik heb bewust gekozen voor kleine blokjes omdat de pasta van zichzelf ook fijn en klein is. Bak de ui en knoflook glazig en voeg de courgette toe. Bak de courgette tot hij net gaar is. Zet het vuur zachter en voeg de geplukte forelfilet toe. Deze hoef je alleen maar te verwarmen. Als laatste voeg je de kruidenroomkaas toe. Deze zal smelten tot een zachte saus. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
 
print recept nr. 298   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan