hoofdgerecht

Orzo met gerookte forel en courgette

Ingrediënten
  • 250 gram gerookte forelfilet
  • 180 gram orzo pasta
  • olijfolie
  • 2 courgettes, in kleine blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 120 gram kruidenroomkaas
 
Bereiding

Verdeel de forelfilets in kleine stukjes. Bak de ui, knoflook en courgette in een scheut olijfolie tot de ui glazig ziet en de courgette nog net niet gaar is.
Zet het vuur zachter en laat de kruidenkaas smelten bij het ui courgette mengsel. Voeg de stukjes forel toe.
In de tussentijd breng je water aan de kook met een flinke schep zout en kook je de orzo gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de orzo even uitlekken in een vergiet en schep de orzo door de groenten en de vis.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
 
print recept nr. 298   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan