hoofdgerecht

Ovenschotel met spruitjes en puntpaprika

Ingrediënten
  • 600 gram spruitjes
  • 250 gram spekjes
  • 800 gram aardappels (kruimig in stukken)
  • 200 ml melk
  • 1 zoete puntpaprika, in reepjes gesneden
  • klont boter
  • handje geraspte kaas
  • 200 gr roomkaas met kruiden
  • peper en zout
 
Bereiding

Verwarm de oven op 190 graden. Kook de aardappels in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Kook ondertussen ook de spruitjes 10 minuten in een pan met water. Bak de spekjes licht krokant in een droge koekenpan. Voeg vervolgens ook de puntpaprika in reepjes toe.
Giet de aardappels af en stamp deze fijn, voeg de melk, boter, peper en zout toe en roer tot een puree. Bewaar een stuk of 5 spruitjes voor de garnering en voeg de rest toe aan de spekjes en de paprika. Roer de roomkaas met kruiden er door. Verdeel dit mengsel over een ovenschaal.
Dek af met de aardappelpuree. Snijd de overige spruitjes doormidden en verdeel over de bovenzijde van de ovenschotel. Bestrooi met kaas en zet de ovenschotel 20 tot 30 minuten in de oven.

 
print recept nr. 329   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Leukerecepten.nl