salades

Gegrilde rode ui salade en kikkererwten

Ingrediënten
  • 1 blik kikkererwten (400 gr uitlekgewicht)
  • 100 gr sla of spinazie
  • 1 grote rode ui
  • Half zakje geraspte wortel
  • Handjevol zoete snacktomaatjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • Klein scheutje citroenolijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Eventueel een beetje honing
  • Blokjes geitenkaas
 
Bereiding

Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Pel de ui en snijd in 8 partjes. Halveer de tomaatjes.
Klop in een kom een dressing van de extra vergine olijfolie, citroenolijfolie, balsamico azijn, mosterd, zout en peper en eventueel een beetje honing.
Verhit een grillpan en bestrijk met een beetje olie. Grill de partjes ui (ze vallen uit elkaar) of bak ze in een koekenpan tot ze mooi bruin zien.
Meng de kikkererwten, tomaatjes en de wortelrasp door de dressing.
Verdeel de sla of spinazie over 2 borden en daarover het kikkererwtenmengsel. Leg daarop de partjes gegrilde ui en serveer er blokjes geitenkaas bij.
 
print recept nr. 293   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Gevonden bij Kitchenista.nl