salades

Gegrilde courgettesalade met edamame en feta

Ingrediënten
  • 150 gram edamame (sojabonen)
  • 4 courgettes, in lange dunne plakken
  • 1 theelepel Dijon-mosterd
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram feta, verkruimeld
  • bosje munt, alleen de blaadjes
 
Bereiding

Blancheer de edamame in kokend water, schep ze eruit en spoel ze af onder de koude kraan. Grill de courgettes in een goed hete pan zonder olie aan beide zijden zacht en goud (in kleine porties tegelijk). Verzamel de courgetteplakjes op een bord en strooi er telkens zout en peper over.
Klop een dressing van mosterd, azijn, olijfolie, zout en peper. Verdeel de courgettes, bonen en feta en citroen over een platte schotel en druppel de dressing erover en versier met fijngehakte muntblaadjes.
 
print recept nr. 356   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan