salades

Gegrilde watermeloensalade met avocado en halloumi

Ingrediënten
  • 250 gram rucola
  • 225 gram halloumi
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 100 gram Parmaham (laat weg voor een vegetarische salade)
  • 20 gram pijnboompitten
  • Basilicum om te bestrooien (optioneel)
  • Extra virgine olijfolie om te besprenkelen
  • Balsamicoazijn
 
Bereiding

Snijd de watermeloen in dunne plakjes en verwijder de harde groene buitenkant. Snijd ook de avocado in reepjes nadat je voorzichtig de schil en de pit hebt verwijderd. Haal de halloumi uit de verpakking en snijd in reepjes die ongeveer net zo groot zijn als de avocado-reepjes.
Grill de avocado, halloumi en watermeloen even in een grillpan of anders op grillstand in de oven. Je hoeft bij een grillpan geen olie te gebruiken.
Pak een groot bord of een saladekom en doe de rucola daarin als een bedje voor de rest van de ingrediënten. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn en mix even door elkaar. Bestrooi met peper en zout.
Voeg daarna de watermeloen, halloumi, avocado, pijnboompitten en parmaham toe. Knip er eventueel wat basilicum over. 
print recept nr. 229   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Dit is het originele recept van Sjoprz. Ik heb watermeloen en avocado niet gegrild.
In plaats van halloumi geitenkaasbolletjes gebruikt.