hartig gebak

Hartige kerstomaat clafoutis

Ingrediënten
  • 400 gram kerstomaten
  • 100 gram zwarte olijven – ontpit
  • 2 volle eetlepels verse tijmblaadjes
  • 120 gram bloem
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 50 ml olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • beetje boter & bloem voor het invetten van de ovenschaal
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de olijven in grove stukken en roer de tijmblaadjes erdoor. Mix in een keukenmachine de eieren met de bloem een flinke snuf zout en versgemalen peper.
Voeg achtereenvolgens de melk, de parmezaanse kaas en de olijfolie toe, terwijl je de machine gewoon door laat draaien.
Vet een niet al te grote ondiepe ovenschaal (20 bij 24 cm) in met een beetje boter. Voorzie de bodem en randjes van de schaal van een dun laagje bloem.
Verdeel de kerstomaatjes over de ovenschaal. Vervolgens de olijven en tijm erover verdelen. Schenk tot slot het hartige beslag erover.
Zet de schaal in de oven gedurende ongeveer 40 minuten. Laat hem een klein beetje afkoelen, voordat je hem serveert, want anders brand je je mond aan de loeihete tomaatjes. Het is het leukst om de schaal in zijn geheel op tafel te zetten, want hij ziet er heel fraai uit met die vrolijke rode bolletjes boven dat goudbruine deeg.
 
print recept nr. 292   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept van Onzefransekeuken.nl