Ingrediënten
- 1 zakje gemengde sla
-
3 stengels bleekselderij (in dunne schijfjes)
-
1 avocado (in plakjes)
-
1 appel (gehalveerd, in plakjes, ongeschild)
-
150 gram gerookte makreelfilets (in stukjes)
-
Dressing:
-
1 eetlepel witte balsamicoazijn
-
3 eetlepels olijfolie
-
Zout en peper
-
1 flinke theelepel mosterd
-
1 tot 2 theelepels honing
Bereiding
Klop van de opgegeven ingrediënten een mooie gebonden dressing.
Meng de avocado met citroensap tegen het verkleuren. Doe de appelschijfjes in ijswater met citroensap. Laat dit een minuut of 5 staan.
Meng de sla met de bleekselderij, avocado en appel en schep vlak voor serveren de dressing erdoor.
Verdeel de salade over een platte schotel en garneer met de stukjes makreel en eventueel wat fijn geknipte bieslook. Maal er nog wat peper over.