salades

Frisse salade met gerookte makreel

Ingrediënten
  • 1 zakje gemengde sla
  • 3 stengels bleekselderij (in dunne schijfjes)
  • 1 avocado (in plakjes)
  • 1 appel (gehalveerd, in plakjes, ongeschild)
  • 150 gram gerookte makreelfilets (in stukjes)
  • Dressing:
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • 1 tot 2 theelepels honing
 
Bereiding

Klop van de opgegeven ingrediënten een mooie gebonden dressing.
Meng de avocado met citroensap tegen het verkleuren. Doe de appelschijfjes in ijswater met citroensap. Laat dit een minuut of 5 staan.
Meng de sla met de bleekselderij, avocado en appel en schep vlak voor serveren de dressing erdoor.
Verdeel de salade over een platte schotel en garneer met de stukjes makreel en eventueel wat fijn geknipte bieslook. Maal er nog wat peper over.
 
print recept nr. 288   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Gevonden op boodschappen.nl