Ingrediënten
- 1 laurierblaadje
-
1 takje verse tijm
-
500 gram krielaardappelen, in schil gekookt en gepeld
-
500 gram sperziebonen
-
2 eieren, hardgekookt en gehalveerd
-
1 blikje ansjovisfilets
-
1 teen knoflook
-
1 eetlepel kappertjes
-
4 eetlepels olijfolie
-
2 eetlepels witte balsamicoazijn
-
1 flinke theelepel dijonmosterd
-
Zout en peper
-
Verse bieslook en basilicum
Bereiding
Kook de sperziebonen met zout, laurier en tijm beetgaar en laat ze afkoelen.
Verdeel de aardappeltjes en de sperziebonen over een platte schotel. Snijd de ansjovisfilets in dunne reepjes en verdeel die over de salade.
Klop een dressing van olie, azijn, mosterd, zout, peper en knoflook en roer daar de kappertjes door en schenk dit over de salade. Tot slot nog wat verse bieslook en basilicum over de salade verdelen.