hartig gebak

Rode uientaart met geitenkaas

Ingrediënten
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 rode uien, in ringen gesneden
  • 1 theelepel tijm
  • 150 gram geraspte geitenkaas
  • 175 gram gemengde olijven
 
Bereiding

Verwarm de oven tot 200 graden. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien ongeveer 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg tijm en peper toe. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en stoof de uien in 15 minuten zacht. Af en toe omscheppen.
Rol het bladerdeeg met het papier uit over een bakplaat en strooi hierover de helft van de kaas. Verdeel er de gestoofde uien en de olijven over, maar laat een rand van 1 cm vrij. Strooi er tot slot de rest van de geitenkaas over.
Bak de taart ongeveer 20 tot 30 minuten tot het deeg goudgeel en knapperig is.

 
print recept nr. 261   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept uit Hallo Jumbo