hartig gebak

Rode uientaart met brie en bodem van niks

Ingrediënten
  • 100 tot 150 gram brie
  • 6 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 60 ml balsamico azijn
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 140 gram bloem
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml water
  • 1/2 theelepel zout
 
Bereiding

Verwarm de oven met de pizzasteen alvast 30 minuten voor. Pizzastand 275 graden.
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Fruit dit op een laag vuur aan in een royale scheut olijfolie.
Hak het teentje knoflook fijn en voeg dit samen met de balsamico-azijn, bruine suiker en tijm bij de uien.
Stoof de uien in zo’n 30 – 35 minuten zacht. Zorg ervoor dat het meeste vocht verdampt is. Breng de uiencompote verder op smaak met peper en zout.
Kneed van bloem, olie, water en zout een mooi deeg. Voeg extra bloem toe als het te plakkerig is. Rol het uit zo dun mogelijk uit op bakpapier (mijn pizzasteen is ongeveer 30 cm doorsnede). Strijk de rode uiencompote uit over de deeglap en verdeel de stukjes brie erover. Tot slot nog een beetje tijm.
Baktijd 8 tot 9 minuten. 
print recept nr. 345   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Bij gebruik van bladerdeeg de oven op 220 graden (hetelucht) instellen.
Baktijd is dan ongeveer 25 minuten.