hartig gebak

Salami courgettetaart met bodem van niks

Ingrediënten
  • 185 gram pesto rosso (potje)
  • 100 gram geraspte (jong) belegen kaas
  • flinterdun gesneden salami
  • 1 courgette, in hele dunne plakjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • een handjevol cherrytomaten, gehalveerd
  • oregano
  • versgemalen peper
  • geraspte oude kaas (optioneel)
  • 140 gram bloem
  • 60 ml water
  • 60 ml olijfolie
  • zout naar smaak
 
Bereiding

Maak van bloem, water, olijfolie en zout een soepel deeg. Het is plakkerig, maar je kunt het met wat extra bloem mooi uitrollen tot de gewenste dikte en vorm.
Smeer er een dunne laag rode pesto over, vervolgens een laagje geraspte kaas, salami, courgette en de uienringen. Verdeel er wat cherrytomaatjes over, oregano, versgemalen peper en eventueel wat geraspte oude kaas.
Oven met een pizzasteen 30 minuten voorverwarmen op de pizzastand (275 graden). Bak de taart mooi bruin en knapperig gedurende ongeveer 9 minuten.
 
print recept nr. 297   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan