salades

Bietjessalade met gerookte makreeldip

Ingrediënten
  • gemengde slablaadjes
  • 2 rode bieten (|gekookt en in partjes gesneden)
  • 2 eieren (hardgekookt en in kwarten gesneden)
  • halve avocado (in partjes marineren in wat citroensap)
  • citroensap
  • bieslook
  • 200 gram gerookte makreel
  • halve ui
  • 5 eetlepels yoghurt
  • eetlepel mayonaise
  • eetlepel dijonmosterd
  • flinke snuf peper
 
Bereiding

Verdeel de sla, bietjes, avocado en ei over een platte schotel.
Maak de makreeldip: doe de makreel, yoghurt, mayonaise, ui, mosterd en peper in de blender. Mix tot er een dik mengsel is gevormd. Schep een paar eetlepels over de salade en maak het geheel af met wat verse bieslook.
Serveer de rest van de makreeldip apart.

 
print recept nr. 258   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Gevonden bij Lot kookt.